Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Πρόστιμο από ΕΣΡ στο Mega γιατί δεν πρόβαλε τη θέση της αστυνομίας

Πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Mega και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ  γιατί δεν υιοθέτησε τη θέση της αστυνομίας. Η Αρχή παρενέβη άμεσα- για τα δεδομένα της και στην περίπτωση της εκπομπής “Κοινωνία ώρα Mega” της 16ης Ιουλίου 2020 κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι συντελεστές της λειτούργησαν ” παραπληροφορώντας το κοινό” σχετικά με το περιεχόμενο προβαλλόμενου βίντεο παρουσιάζοντας απλές πιθανολογήσεις ως τετελεσμένα γεγονότα” .
Στην απόφαση δεν αναφέρονται τα ονόματα των μελών που ψήφισαν υπέρ, ούτε εκείνου που μειοψήφισε ακυρώνοντας στην πράξη την πάγια πρακτική του ΕΣΡ, με την παράθεση κατά όνομα των δικαστών που επιχειρηματολογούν για μία απόφαση.
Κατά το ΕΣΡ “σημαντικό είναι επίσης να τονιστεί ότι σε όλον σχεδόν τον χρόνο προβολής του βίντεο προβαλλόταν τίτλος που υπονοούσε ότι η αστυνομία παγίδευε συλληφθέντα, τοποθετώντας υλικά στη μοτοσικλέτα του “. Ο τίτλος ήταν “ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΝΑ «ΦΥΤΕΥΕΙ» ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΣΑΚΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ”. Η Αρχή επιβάλει το πρόστιμο γιατί όπως αναφέρει το κανάλι μετέδωσε τη θέση της αστυνομίας με μισή ώρα καθυστέρηση, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής, ενώ η ίδια η ΕΛΑΣ εξέδωσε επίσημη θέση μια μέρα αργότερα!
ΣΧΟΛΙΟ: Η νέα αυτή απόφαση του ΕΣΡ προκαλεί ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Αρχής, καθώς θέτει τον κανόνα, πως για να προβληθεί ένα βίντεο στο οποίο υπάρχουν επεισόδια, πρέπει να έχει προηγηθεί η δημοσίευση της θέσης της αστυνομίας και το κυριότερο, ο εκάστοτε σταθμός να συμφωνεί με την οπτική της. Άραγε τα μέλη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την οπτική της Αρχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου