Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014


... διασωματειακό στα ΜΜΕ - εργοδοτικός συνδικαλισμός ...

Aναδημοσίευση:anasigrotisi 
Η "ελίτ" των ΜΜΕ δεν κατεβαίνει στους δρόμους...
Ανακοίνωση - Καταγγελία
Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων

Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Από τις 16 Σεπτεμβρίου, δύο από τα σωματεία που απαρτίζουν το διασωματειακό στον χώρο του Τύπου, ηΠανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ), πήραμε πρωτοβουλία και αιτηθήκαμε την άμεση σύγκληση του διασωματειακού, με σκοπό να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοεμβρίου ενάντια στην ανεργία. 
Μάλιστα στην πρώτη μας επιστολή που εστάλη σε όλα τα σωματεία που το απαρτίζουν, αναφέρουμε την ανάγκη να γίνει άμεσα αυτό ώστε να έχουμε τον χρόνο να προετοιμάσουμε και να ενημερώσουμε καλύτερα τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε για να πετύχουμε μεγάλη συμμετοχή. Εξηγούσαμε τους λόγους που είναι αναγκαία η δυναμική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο, καθώς ο Κλάδος μας είναι από αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την καπιταλιστική κρίση. Μετράμε χιλιάδες ανέργους, απλήρωτους, απολυμένους και κακοπληρωμένους συναδέλφους.Επανήλθαμε με δεύτερη επιστολή ένα μήνα μετά. Πήραμε και τηλέφωνα. Ανταπόκριση καμία. 
Εμείς δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και στον ρόλο που παίζει. Ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο για το οποίο έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής σχεδόν 900 σωματεία και φορείς, είναι αδιάφορο για κάποιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Είναι οι ίδιοι που πολύ εύκολα βγάζουν πύρινους λόγους στα μπαλκόνια, κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τα περί ενότητας στο συνδικαλιστικό κίνημα, κάνουν ανέξοδες προτάσεις για απεργίες διαρκείας ή προσφέρονται για απεργιακή φρουρά οπουδήποτε αλλού εκτός από το μαγαζί που δουλεύουν. Είναι αυτοί που όταν ο λαός διαδηλώνει στους δρόμους, αυτοί τρέχουν από γραφείο σε γραφείο για να λύσουν το πρόβλημά τους. Στο μυαλό τους έχουν τη λογική της διαχείρισης και το πώς θα έχουν και την «πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Θέλουν τους εργαζόμενους άβουλους, μοιρολάτρες και παθητικούς αποδέκτες της βαρβαρότητας. Γι’ αυτό και τους φοβίζει ένα συλλαλητήριο που θα συναντηθούν όλοι όσοι πλήττονται από αυτήν την πολιτική. Αυτό δεν γίνεται! Και δεν θα συνεχιστεί.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στον Τύπο και στα ΜΜΕ, τους καλούμε να δώσουν δυναμικό παρόν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.

Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να βρεθούν στον δρόμο του αγώνα.

Οι Λιθογράφοι, τα πρακτορεία Τύπου, το ΠΑΜΕ Τύπου κ’ ΜΜΕ και η Ομοσπονδία Τύπου κ’ Χάρτου θα είναι εκεί με τα πανό τους.

Διαδηλώνουμε για να ακουστεί η δικιά μας φωνή. Ετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση του αγώνα με την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 12:00
– ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πλ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ στις 11:00 πμ.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα Δ.Σ. ΠΕΛ & ΕΠΠΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου